secretele bombardierelor rusești, documente clasificate și date personale expuse online.

secretele bombardierelor rusești, documente clasificate și date personale expuse online. Sursa poza si informatii: biziday.ro

Serviciul ucrainean de informații militare a reușit să acceseze, printr-un atac cibernetic complex, biroul de proiectare al cunoscutei companii rusești Tupolev, obținând o cantitate semnificativă de date sensibile. Această breșă de securitate a vizat comunicările interne, datele personale ale angajaților și documente de achiziții, totalizând 4,4 gigabytes de informații clasificate.

Conform surselor din presa ucraineană, care se bazează pe declarații anonime din cadrul Ministerului Apărării, serviciile secrete ucrainene monitorizau de ceva timp comunicațiile interne ale companiei. Ca dovadă a succesului operațiunii, hackerii ucraineni au înlocuit imaginea de pe site-ul oficial al Tupolev cu o bufniță ce ține în gheare un avion rusesc.

„Pentru serviciile noastre secrete, acum nu mai există informații confidențiale privind operațiunile companiei Tupolev. Deținem date esențiale despre persoanele implicate în întreținerea avioanelor strategice rusești, iar impactul acestei operațiuni va fi resimțit atât la sol, cât și în aer”, a declarat sursa menționată.

De la începutul anului 2022, biroul de proiectare Tupolev a fost ținta sancțiunilor internaționale datorită implicării sale în producția și întreținerea bombardierelor strategice utilizate de Rusia în conflictul cu Ucraina. Acest nou atac cibernetic al Ucrainei vine după un alt moment de importanță majoră, pe 1 iunie, când o acțiune pe teritoriul rus a avariat un număr semnificativ de aeronave din cinci baze militare rusești.

Acest incident subliniază capacitatea Ucrainei de a desfășura operațiuni cibernetice eficiente pe teritoriul rus. În trecut, Ucraina a vizat și alte domenii din infrastructura rusească, un exemplu notabil fiind atacul asupra băncii MTS Bank, care a cauzat perturbații serioase ale serviciilor digitale.

Prin aceste acțiuni, Ucraina nu doar că își afirmă capacitatea de a penetra rețele de importanță strategică ale Rusiei, dar și de a menține presiunea asupra infrastructurilor critice ale inamicului său.


Rareș Iancu

Rareș Iancu are 31 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Slatina. Originar din zona Centrului Vechi și absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova, Rareș este un profesionist dedicat care cunoaște orașul în detaliu — de la ritmul administrației locale, până la poveștile ascunse ale comunității. Cu microfonul în mână și aparatul de fotografiat pe umăr, Rareș documentează zi de zi realitatea din Slatina cu onestitate, calm și implicare. Crede în jurnalismul apropiat de oameni și în puterea informației corecte.

Știri Generale

Știri Generale
Capacitățile Tehnice ale Iranului de a Relua Îmbogățirea Uraniului și Impactul Loviturilor Aeriene ale SUA și Israelului
care zodie va experimenta o transformare semnificativă în carieră?
Coliziune la 3 dimineața între microbuz și autocar ucrainean, activat Planul Roșu de Intervenție, o victimă decedată, altele rănite.
Copac prăbușit între Sinaia și Bușteni provoacă întârzieri de 35 de ore pentru 15 trenuri; circulația reluată duminică seară.
Destinația de Vacanță cu Cele Mai Mici Prețuri pe Litoral - Bere la 5 Lei, Pește de la 8 Lei!
Doi pompieri omorâți în Idaho într-o ambuscadă deliberată pe Muntele Canfield; suspectul principal găsit mort de polițiști.
Guvernul propune măsuri de austeritate, sindicaliștii și studenții pregătesc proteste!
Nivelul de studii al celor mai mulți șomeri și profilul ocupabilității acestora
Protecție Gratuită împotriva Fraudelor Informatice cu Noua Funcție HomeBank!
Proteste masive cer alegeri anticipate și sfârșitul regimului Vucic în Serbia. 140.000 de oameni la manifestații tensionate
Șase medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz!