Chiriile din orașele mari ale Germaniei s-au dublat în 10 ani, în ciuda restricțiilor; Berlinul, lider cu o creștere de 107%. München, cel mai scump.

Chiriile din orașele mari ale Germaniei s-au dublat în 10 ani, în ciuda restricțiilor; Berlinul, lider cu o creștere de 107%. München, cel mai scump. Sursa poza si informatii: biziday.ro

În ultimul deceniu, chiriile în marile orașe germane au crescut semnificativ, chiar dacă există legi menite să controleze această ascensiune. Berlinul, de pildă, a cunoscut o dublare a chiriilor din 2015 până în prezent.

Conform datelor furnizate de Institutul Federal pentru Cercetare în Construcții, Afaceri Urbane și Dezvoltare Spațială (BBSR), cele mai mari 14 orașe din Germania au înregistrat, în ultimii zece ani, o creștere medie a chiriilor de aproximativ 50%. Totuși, diferențele între orașele din fostele regiuni ale Germaniei de Est și cele din Vest sunt semnificative.

Berlinul pare să conducă acest clasament, cu o creștere impresionantă de 107% față de 2015. Alte orașe care au înregistrat creșteri substanțiale sunt Leipzig cu 67,7% și Bremen cu 57%. La celălalt capăt al spectrului, Dresda a avut cea mai modestă creștere, de doar 28,4%.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii rapide a chiriilor, Berlinul nu este cel mai scump oraș din Germania. Acesta este titlul pe care îl poartă München, unde chiriile ating aproape 22 de euro pe metru pătrat lunar. Comparativ, chiria medie în Berlin este de 18 euro pe metru pătrat, iar în Frankfurt, aceasta este de aproximativ 16 euro.

Germania a implementat măsuri legislative pentru a controla creșterea chiriilor în zonele cu ofertă imobiliară limitată. Proprietarii nu pot să majoreze chiriile pentru contractele noi cu mai mult de 10% peste limita locală prestabilită. Excepții sunt însă apartamentele mobilate, clădirile noi închiriate pentru prima dată după 2014 și locuințele care au fost complet modernizate.

Aceste ajustări legislative au rolul de a echilibra piața și de a preveni creșterile exorbitante, asigurând astfel accesibilitatea locuințelor pentru un număr cât mai mare de rezidenți.

Pentru locuitorii din Iași și alte orașe din România, situația din Germania poate oferi perspective valoroase în gestionarea unei piețe imobiliare în continuă schimbare.


Rareș Iancu

Rareș Iancu are 31 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Slatina. Originar din zona Centrului Vechi și absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova, Rareș este un profesionist dedicat care cunoaște orașul în detaliu — de la ritmul administrației locale, până la poveștile ascunse ale comunității. Cu microfonul în mână și aparatul de fotografiat pe umăr, Rareș documentează zi de zi realitatea din Slatina cu onestitate, calm și implicare. Crede în jurnalismul apropiat de oameni și în puterea informației corecte.

Știri Generale

Știri Generale
Capacitățile Tehnice ale Iranului de a Relua Îmbogățirea Uraniului și Impactul Loviturilor Aeriene ale SUA și Israelului
care zodie va experimenta o transformare semnificativă în carieră?
Coliziune la 3 dimineața între microbuz și autocar ucrainean, activat Planul Roșu de Intervenție, o victimă decedată, altele rănite.
Copac prăbușit între Sinaia și Bușteni provoacă întârzieri de 35 de ore pentru 15 trenuri; circulația reluată duminică seară.
Destinația de Vacanță cu Cele Mai Mici Prețuri pe Litoral - Bere la 5 Lei, Pește de la 8 Lei!
Doi pompieri omorâți în Idaho într-o ambuscadă deliberată pe Muntele Canfield; suspectul principal găsit mort de polițiști.
Guvernul propune măsuri de austeritate, sindicaliștii și studenții pregătesc proteste!
Nivelul de studii al celor mai mulți șomeri și profilul ocupabilității acestora
Protecție Gratuită împotriva Fraudelor Informatice cu Noua Funcție HomeBank!
Proteste masive cer alegeri anticipate și sfârșitul regimului Vucic în Serbia. 140.000 de oameni la manifestații tensionate
Șase medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz!