Honda finalizează testul rachetei reutilizabile cu succes, vizează zbor spațial suborbital în 2029. Precedente surprinzătoare în tehnologiile spațiale japoneze.

Honda finalizează testul rachetei reutilizabile cu succes, vizează zbor spațial suborbital în 2029. Precedente surprinzătoare în tehnologiile spațiale japoneze. Sursa poza si informatii: biziday.ro

Honda, al doilea cel mai mare producător auto din Japonia, a făcut un pas semnificativ în explorarea spațială, testând cu succes o rachetă reutilizabilă. Acest anunț a captivat atenția comunității internaționale, deoarece Honda a fost, în general, discretă în privința progreselor sale în domeniu.

În 2021, Honda și-a exprimat interesul față de tehnologiile spațiale, dar nu a detaliat pașii sau inovațiile sale până acum. Testul recent a implicat un vehicul de lansare experimental de 6,3 metri, care a atins o altitudine impresionantă de 271 de metri înainte de a ateriza în siguranță.

Deși Honda nu a decis încă asupra comercializării rachetelor sale, compania își propune să continue cercetările, vizând o lansare suborbitală până în 2029. Acest tip de lansare ar ajunge la limita spațiului dar nu ar intra pe orbită.

Honda dorește să își dezvolte capacitatea de a lansa sateliți cu propriile rachete, ceea ce ar putea crea sinergii cu alte segmente de afaceri ale companiei. Acest plan face parte dintr-o viziune mai amplă de a inova în domeniul tehnologic.

Între timp, Toyota, principalul rival al Honda și lider mondial în vânzările auto, s-a implicat și ea în industria spațială. La începutul anului, Toyota a investit în Interstellar Technologies, o companie japoneză de rachete, pentru a susține producția în masă de vehicule de lansare.

Guvernul Japoniei a creat un fond de miliarde de dolari pentru a stimula cercetările în domeniul spațial, dorind să dubleze industria până la peste 55 de miliarde de dolari în următorii ani. Acest context economic a stimulat și mai mult competitivitatea și inovația în tehnologii spațiale.

Vehiculele de lansare reutilizabile au crescut în popularitate în ultimul deceniu, datorită succeselor SpaceX și Blue Origin, și se așteaptă ca Honda, alături de alte companii asiatice și europene, să își îmbunătățească oferta în acest sector promițător.


Rareș Iancu

Rareș Iancu are 31 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Slatina. Originar din zona Centrului Vechi și absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova, Rareș este un profesionist dedicat care cunoaște orașul în detaliu — de la ritmul administrației locale, până la poveștile ascunse ale comunității. Cu microfonul în mână și aparatul de fotografiat pe umăr, Rareș documentează zi de zi realitatea din Slatina cu onestitate, calm și implicare. Crede în jurnalismul apropiat de oameni și în puterea informației corecte.

Știri Generale

Știri Generale
Capacitățile Tehnice ale Iranului de a Relua Îmbogățirea Uraniului și Impactul Loviturilor Aeriene ale SUA și Israelului
care zodie va experimenta o transformare semnificativă în carieră?
Coliziune la 3 dimineața între microbuz și autocar ucrainean, activat Planul Roșu de Intervenție, o victimă decedată, altele rănite.
Copac prăbușit între Sinaia și Bușteni provoacă întârzieri de 35 de ore pentru 15 trenuri; circulația reluată duminică seară.
Destinația de Vacanță cu Cele Mai Mici Prețuri pe Litoral - Bere la 5 Lei, Pește de la 8 Lei!
Doi pompieri omorâți în Idaho într-o ambuscadă deliberată pe Muntele Canfield; suspectul principal găsit mort de polițiști.
Guvernul propune măsuri de austeritate, sindicaliștii și studenții pregătesc proteste!
Nivelul de studii al celor mai mulți șomeri și profilul ocupabilității acestora
Protecție Gratuită împotriva Fraudelor Informatice cu Noua Funcție HomeBank!
Proteste masive cer alegeri anticipate și sfârșitul regimului Vucic în Serbia. 140.000 de oameni la manifestații tensionate
Șase medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz!