Rețea infracțională, 13 persoane reținute pentru manipularea actelor imobiliare și exploatarea persoanelor vulnerabile.

Rețea infracțională, 13 persoane reținute pentru manipularea actelor imobiliare și exploatarea persoanelor vulnerabile. Sursa poza si informatii: biziday.ro

Autoritățile din Constanța au descoperit și destructurat un grup infracțional care se folosea de documente false pentru a lua în proprietate casele persoanelor vulnerabile. În dosarul numit generic "Fabrica de moșteniri", 13 suspecți, inclusiv un notar și un executor judecătoresc, au fost reținuți.

Operațiuni fictive și abuz de încredere

Din 2015, o persoană din grup a racolat indivizi aflați în situații dificile, adăpostindu-i într-o localitate din Oltina. Aceștia erau exploatați financiar prin încasarea pensiilor și a ajutoarelor de deces. În 2018, liderul grupului a inițiat o colaborare cu un notar și un executor pentru a extinde operațiunile ilicite.

Metode de fraudă elaborate

Organizația viza deținătorii de apartamente din Constanța, majoritatea fiind persoane în vârstă și vulnerabile. Se elaborau scheme juridice complexe pentru a prelua ilegal proprietatea imobilelor de la moștenitorii de drept către membrii grupului.

Documente false și licitații trucate

Notarul a utilizat documente false pentru a facilita transferurile imobiliare, iar în cazurile restante, executorul iniția proceduri de licitații frauduloase. Bunurile dobândite astfel erau ulterior vândute pentru a ascunde urma tranzacțiilor ilegale.

Măsuri legale imediate

Toate cele 13 persoane implicate au fost aduse în fața instanței, având propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ancheta continuă pentru a se asigura că toți cei implicați vor răspunde pentru faptele comise și că victimele vor primi sprijinul necesar.

Această acțiune a poliției subliniază importanța protejării grupurilor vulnerabile și a combaterii fraudelor care afectează patrimoniul personal.


Această relatare este prezentată pentru a informa locuitorii din Iași și din întreaga țară despre riscurile la care sunt expuse persoanele vulnerabile și despre măsurile autorităților în combaterea criminalității organizate.


Rareș Iancu

Rareș Iancu are 31 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Slatina. Originar din zona Centrului Vechi și absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova, Rareș este un profesionist dedicat care cunoaște orașul în detaliu — de la ritmul administrației locale, până la poveștile ascunse ale comunității. Cu microfonul în mână și aparatul de fotografiat pe umăr, Rareș documentează zi de zi realitatea din Slatina cu onestitate, calm și implicare. Crede în jurnalismul apropiat de oameni și în puterea informației corecte.

Știri Generale

Știri Generale
Contract semnat pentru noua rețea de canalizare, un pas major spre infrastructură avansată și confort comunitar
Două victime decedate și un rănit grav în urma unui dramatic accident rutier
Dronă artizanală se prăbușește după ce intră neautorizat din Belarus. NATO în alertă!
Flota britanică F-35, afectată de lipsa de personal și piese, operațională doar o treime din timp; coroziunea și costurile crescute îngreunează misiunile.
Incendiile de vegetație între Sărulești și Lehliu (km 50-60) au fost eliminate complet, circulația fiind reluată.
Incendiu masiv pe strada Doamna Stanca din Sectorul 1, București - foc extins pe 350 mp amenință clădirile învecinate!
Keir Starmer și Emmanuel Macron lansează un program pilot pentru migrație legală și sigură între Marea Britanie și Franța prin Canalul Mânecii.
legile statului creează bariere pentru producția națională, contribuind la criza prețurilor.
Pacienți în stare stabilă după consumul de carne de oaie din propria gospodărie.
Președintele contestă la CCR legea privind incriminarea distribuției online de materiale fasciste, legionare și xenofobe, invocând lipsa de definiții clare și riscuri pentru libertatea de exprimare.
Sprijin din inimă pentru consăteanul Alexandru Nițu cu achiziția unui scaun cu rotile