Trump susține că Putin l-a avertizat despre un răspuns al Rusiei la atacul cu drone asupra bazelor militare rusești, realizat de Ucraina.

Trump susține că Putin l-a avertizat despre un răspuns al Rusiei la atacul cu drone asupra bazelor militare rusești, realizat de Ucraina. Sursa poza si informatii: biziday.ro

Recent, Donald Trump a anunțat pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, că a purtat o discuție telefonică de o oră și 15 minute cu Vladimir Putin, președintele Rusiei. Conversația nu fusese anunțată public înainte și s-a concentrat pe atacurile cu drone organizate de serviciile militare ucrainene asupra bazelor rusești, precum și pe alte confruntări militare recente.

Postarea lui Trump, care a fost ulterior ștearsă după 30 de minute, menționa că Putin a fost foarte clar în a spune că Rusia va trebui să răspundă la aceste atacuri. Mai mult, Trump a pomenit și despre discuțiile cu Iranul legate de problema nucleară, afirmând că timpul pentru o decizie este limitat și că a subliniat necesitatea ca Iranul să nu dețină arme nucleare. În cele din urmă, a menționat că Putin a fost de acord să participe la discuțiile cu Iranul, sugerând că ar putea ajuta la o soluționare rapidă.

În paralel, președintele Rusiei, în cadrul unei reuniuni guvernamentale, a explicat că recentele atacuri ucrainene pe teritoriul rus au avut ca scop perturbarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina, care au avut loc ulterior la Istanbul.

Conform informațiilor făcute publice de Serviciul de Securitate al Ucrainei, operațiunile din week-end au fost dirijate personal de președintele Volodimir Zelenski și echipa lui. Se menționează că 41 de aeronave, printre care diverse modele de importanță militară, au fost lovite, iar unele au suferit daune serioase. SBU a explicat cum au utilizat tehnologia de ultimă generație pentru controlul dronelor, bazată pe inteligență artificială, dar și pe intervenția manuală a operatorilor. De asemenea, se estimează că pagubele depășesc șapte miliarde de dolari.

Acest eveniment internațional tensionant subliniază importanța negocierilor și a relațiilor diplomatice în contextul global actual, având impact și asupra țărilor din Europa de Est, inclusiv România.


Rareș Iancu

Rareș Iancu are 31 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Slatina. Originar din zona Centrului Vechi și absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova, Rareș este un profesionist dedicat care cunoaște orașul în detaliu — de la ritmul administrației locale, până la poveștile ascunse ale comunității. Cu microfonul în mână și aparatul de fotografiat pe umăr, Rareș documentează zi de zi realitatea din Slatina cu onestitate, calm și implicare. Crede în jurnalismul apropiat de oameni și în puterea informației corecte.

Știri Generale

Știri Generale
Capacitățile Tehnice ale Iranului de a Relua Îmbogățirea Uraniului și Impactul Loviturilor Aeriene ale SUA și Israelului
care zodie va experimenta o transformare semnificativă în carieră?
Coliziune la 3 dimineața între microbuz și autocar ucrainean, activat Planul Roșu de Intervenție, o victimă decedată, altele rănite.
Copac prăbușit între Sinaia și Bușteni provoacă întârzieri de 35 de ore pentru 15 trenuri; circulația reluată duminică seară.
Destinația de Vacanță cu Cele Mai Mici Prețuri pe Litoral - Bere la 5 Lei, Pește de la 8 Lei!
Doi pompieri omorâți în Idaho într-o ambuscadă deliberată pe Muntele Canfield; suspectul principal găsit mort de polițiști.
Guvernul propune măsuri de austeritate, sindicaliștii și studenții pregătesc proteste!
Nivelul de studii al celor mai mulți șomeri și profilul ocupabilității acestora
Protecție Gratuită împotriva Fraudelor Informatice cu Noua Funcție HomeBank!
Proteste masive cer alegeri anticipate și sfârșitul regimului Vucic în Serbia. 140.000 de oameni la manifestații tensionate
Șase medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz!